Pilnie pracujemy nad poznawaniem zasad zdrowego żywienia - w ostatnim czasie zrealizowaliśmy nowe tematy.
Klasa 1a rozmawiała o porach roku i sezonowości w kuchni. Przygotowała również własne etykiety na słodkie przetwory.
Uczniowie z 3a debatowali o tym, czy warto gotować, jakich sprzętów używamy w kuchni i sposobach obróbki żywności. Każdy z nich przygotował również przepis na potrawę, z których powstała klasowa książka kucharska.
Z kolei chłopcy z 3b dowiedzieli się, jaką rolę w organizmie człowieka pełni woda, w ilu procentach człowiek składa się z wody i ile cukru znajduje się w napojach?
Zajęcia odbywają się w ramach projektu "Dobrze jemy" realizowanego z Fundacją Szkoła na widelcu.
Niniejsza strona wykorzystuje tzw. ciasteczka (cookies), które są zapisywane na Twoim urządzeniu przez przeglądarkę internetową. Są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeżeli nie zgadzasz się na zapisywanie cookies, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki. W takim przypadku korzystanie z niniejszej witryny może być utrudnione. Cookie settingsAKCEPTUJ
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.